Business

Oriflame sau Avon

Sunt Andreea, și vă povestesc din experiența mea cu ambele brand-uri de produse cosmetice.  Fiind reprezentant la ambele, mă rog, în prezent sunt doar la Oriflame, mi-am putut da seama despre fiecare ce și cum. Pentru mine, Oriflame a câștigat. Având în vedere că discount-ul la Oriflame începe de la 23% încă de la primele comenzi iar reducerea asta se aplică pentru comenzi mai mari de 70 de lei, la Avon treaba stă altfel. Aici, reducerea începe de la 15% la o comandă de peste 120 de lei, asta dacă este prima comandă, dacă ai plasat mai mult de două comenzi, reducerea începe de la 20%. În mod clar, este evident că la Oriflame deja ești mai avantajat.

Cum am luat decizia să mă alături echipei Oriflame?

Asta se întâmpla prin clasa a 9-a, când o prietenă m-a rugat să mă fac reprezentant pentru că nu cunoștea pe nimeni care să fie și își dorea un parfum de acolo. Eu i-am zis că aș vrea mai mult la Avon (nu știu de ce) dar ea mi-a spus că o să fie mai bine la Oriflame. Am făcut ca ea, m-am înscris, am intrat pe google, am dat clik pe un formular, l-am completat cu tot ce se cerea, am așteptat catalogul și mi-am început „treaba”. Ghidul meu este Roxana Sidoreac iar la momentul în care m-am înscris aceasta era în concediu și toate întrebările pe care le aveam i le puteam adresa colegei sale, Andreea Danila. Drept dovadă că sunt o echipă în adevăratul sens al cuvântului. M-am înscris cu numele mamei deoarece atunci nu aveam 16 ani iar în momentul de față mă gândesc să mă reînscriu cu numele meu. Un alt bonus este acesta, că te poți înscrie dacă ai peste 16 ani, la Avon trebuie să ai minim 18 ani.

Cum am reușit să mă înscriu la ambele?

Da, până la urmă m-am înscris la ambele, eram în paralel și la Oriflame și la Avon. Aici ghidul meu a fost doamna Carmen Aprodu, care a înțeles și a fost de acord că nu am peste 18 ani și mă voi înscrie cu buletinul mamei. Nu pot spune că nu mă descurcam dar nu mai beneficiam de nimic din asta pentru că nu făceam la ambele vânzare ca să pot avea discount.

Cum am ales?

Mi-a fost greu la început să aleg, aveam prietene care preferau Avon, altele Oriflame, și așa mai departe. Am căutat avantajele și dezavantajele fiecăreia, m-am gândit care mi-ar place mai mult și am rămas cu Oriflame-ul pentru că aici eram deja consultant de mai mult timp și mă obișnuisem, îmi plăcea și modul în care trimiteau comenzile, timpul în care se efectau, produsele lor și multe altele. În prezent, nu regret alegerea făcută deși a trecut ceva timp.

Cu ce m-am ales că sunt reprezentant?

De la Avon nu m-am ales cu nimic :), totuși am plasat puține comenzi, în schimb de la Oriflame, pe lângă programul de bun venit, care mereu este unul avantajos, m-am ales si cu discount + produsele pe care le primeam din programul de loialitate. Pe lângă acestea, am învățat să fiu mai responsabilă, să am grijă cu persoanele care cumpără produse de la mine pentru că se poate întampla să nu-ți mai primești banii pe produsele comandate.

Recomand Oriflame sau Avon?

Din câte v-am spus, presupun că v-ați dat seama ce recomand. Dacă știți că aveți persoane care să cumpere de la voi și să faceți o comandă cât de cât ok, merită să fiți și la Avon. Eu una nu am mereu comenzi mari și nu este deloc avantajos dacă nu faci comandă mai mare de 120 de lei. Spre exemplu în programul de bun venit de la Oriflame aveți 3 pași și sunt foarte simpli de făcut. O să vă las aici programul actual de bun venit să vedeți cum este, asta dacă vă interesează.

Acesta a fost articolul de azi și l-am făcut în caz că vreți să deveniți consultanți la unul din aceste brand-uri și nu v-ați decis. Sper să vă ajute și vă mulțumesc mult!!

Articol publicat pe: andreeapopescu17.wordpress.com

Foto: birouldefrumusete.ro

S-at putea sa te intereseze

7 Comments

 • Reply
  Aghinitei Maria
  20 octombrie 2017 at 4:28

  Ai ales bine, dar trebuie si sa ai fler, caci astazi e mai greu sa gaesti oameni corecti!

  • Reply
   Andreea
   28 octombrie 2017 at 19:23

   Multumesc! Eu zic ca am avut fler 😉

 • Reply
  Andreea
  28 octombrie 2017 at 17:20

  Succes

  • Reply
   Andreea
   28 octombrie 2017 at 19:19

   Multumesc frumos!

 • Reply
  Andreea Dalcos
  28 octombrie 2017 at 17:22

  Pari o fată de treabă sper sa colaborăm mult timp . Si sa ma înveți sa castig si eu geanta si portofelul chiar sunt superbe

  • Reply
   Andreea
   28 octombrie 2017 at 19:26

   Multumesc Mult!
   Din pacate geanta si portofelul nu mai sunt disponibile momentan in programul de bun venit, dar poti obtine celelalte cadouri despre care am vorbit, inclusiv parfumul la alegere.

 • Reply
  Irina Farmasi
  28 august 2019 at 0:00

  Farmasi , draga mea.
  Trecui si eu prin ani de implicare cu Avon, Oriflame etc etc..dar toate iau sfarsit cand dupa DOAR 4 luni de implicare normala, omeneasca, 2-3 ore pe zi, dar cu ceva experienta in spate vad in cont, luna de luna peste 1000 Euro, si in crestere contiua. Iti pot arata si extrasele de cont, in privat . Am foarte multe persoane in structura. Dar caut acum sa ma axez pe cativa lideri sa ii cresc si sunt in cautare de persoane cu experienta in ..sa spunem „Oriflame sau Avon”, pardon MLM 🙂 . Daca esti dispusa sa te invat si sa te conduc repede, in cateva luni la 22%, te ajut cu mare drag.
  Ma poti contacta pe mess aici https://m.me/reprezentantfarmasiinromania
  Vezi situl echipei mele pe : Farmasi.info
  Cu drag,
  Irina

 • Leave a Reply

   

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.